Uitslag Libre-klein Hoofdklasse Gewest

      Reacties uitgeschakeld voor Uitslag Libre-klein Hoofdklasse Gewest

Kempenlanders kunnen geen vuist maken in de Gewestelijke Finale Hoofdklasse Libre.

In het weekend van 23, 24 en 25 februari werd bij Dn Babbel de gewestelijke finale hoofdklasse libre gespeeld. De gemiddelde grens van deze klasse loopt van 7.00 tot 11.00. Van ons district hadden zich Henk van der Leeden, Rob van den Boom (allebei Vrijthof Oirschot) en Kees van Loon (De Ster Hoogeloon) geplaatst. Zij konden de treetjes van het ereschavot niet bereiken.                                 
foto; Ad van Mol 
staand v.l.n.r. Rob van den Boom, Daniel Vermeiren, Wiel Welles,
Henk van der Leeden en
Kees van Loon.            
Zittend v.l.n.r. Danny Smeijsters, John Kusters (kampioen), en Marc Welles.

Kees van Loon begon met een zware verkoudheid aan het toernooi. Zijn deelname met een aanvangsgemiddelde onder het klasse gemiddelde voorspelde al niet veel goeds.
Het bijkomende lichamelijke mankement zorgde ervoor dat Kees met de 8e en dus laatste plaats genoegen moest nemen met één gewonnen wedstrijd en een gemiddelde van 6.18.
Rob van den Boom deed het wat betreft aantal gewonnen partijen niet beter dan Kees. Rob wist alleen zijn laatste partij te winnen en een gemiddelde te spelen van 7.15. Daarmee eindigde hij als voorlaatste.
Henk van der Leeden eindigde tussen het Limburgse geweld als beste “Kempenlander”. Met 3 gewonnen partijen en een gemiddelde van 8.73 eindigde Henk op de 4e plaats.
John Kusters lid van Biljartvereniging Maarland kreeg na een bijzonder spannende finale partij de goudkleurige kampioensmedaille omgehangen (14 punten en 9.90 gem.). In deze partij tegen Danny Smeijsters (11 punten en 11.64 gem.) van Biljartvereniging BVG (zilver) bleef het spannend tot in de laatste beurt.
Marc Wellens van Biljartvereniging Inaborg won het brons (eveneens 11 punten en 7.59 gem).
De broer van Marc, Wiel Welles, van Biljartvereniging Tegelen werd zesde (4 punten en 7.54 gem).
Daniel Vermeiren evenals de kampioen van Biljartvereniging Maarland werd vijfde (6 punten en 8.26 gem). Na een bijzonder goede start met hoge gemiddelden zakte het niveau gedurende het verdere verloop van het weekend behoorlijk weg.
Het geheel vernieuwde biljartmateriaal van D’n Babbel was daaraan zeker geen debet. Het wegzakken van de concentratie en motivatie moet men toch meer zoeken in 3 erg lange biljartdagen. Danny Smeijsters bleef met een gemiddelde van 11.64 net boven de promotiegrens. De hoogste serie (97) was voor John Kusters en Marc Welles.
Hein en Cindy van den Hurk, Biljartvereniging D’n Babbel en de KNBB arbiters zorgden voor een geweldige ambiance voor de spelers.

tekst; Ad van Mol.

voor de volledige uitslag klik hier