Wie wil weten wat arbitreren inhoud en heeft interesse om hier meer info over te ontvangen. Lees onderstaand bericht

      Reacties uitgeschakeld voor Wie wil weten wat arbitreren inhoud en heeft interesse om hier meer info over te ontvangen. Lees onderstaand bericht

Vanwege leeftijd en andere oorzaken wordt ons arbiterskorps steeds kleiner. Het aantal arbiters is dusdanig laag dat de druk op deze mensen te groot wordt. Het aantal keren dat per biljartseizoen van een arbiter inzet wordt gevraagd is te groot aan het worden. We willen bij alle finale wedstrijden gekwalificeerde arbiters blijven inzetten. Daarom is er dringend behoefte aan uitbreiding van het aantal arbiters.

Als elke vereniging een of meer arbiters laat opleiden kunnen wij de finales blijven bemensen. Het streven is dat alle verenigingen over minimaal 2 opgeleide arbiters beschikken.

Er zijn 2 mogelijkheden voor het volgen van een cursus.

Mogelijkheid 1:
Het volgen van een niet officiële cursus (men krijgt geen badge met ster). De cursus wordt verzorgd door eigen (deskundige, maar niet gekwalificeerde) docenten. In deze cursus leert men de basisregels voor het arbitreren van biljartwedstrijden. Deze cursus is bedoeld voor het arbitreren van districtswedstrijden (ook finale wedstrijden) bij de eigen vereniging.

Duur van deze niet officiële cursus is 3 á 4 avonden, door de week of op zaterdag en/of zondag morgen

Mogelijkheid 2:
De cursus Arbiter 1 ster. Deze cursus is wat uitgebreider dan de opleiding genoemd in mogelijkheid 1. Ook deze cursus is bedoeld voor het arbitreren van districtswedstrijden (ook finale wedstrijden) bij de eigen vereniging.

Deze officiële opleiding bestaat uit 6 dagdelen met examen. Deze opleiding kan eventueel door de week en ook op zaterdag en/of zondagmorgen. is echter afhankelijk van de KNBB docent. Minimaal aantal deelnemers is 4 maximaal 6 per cursus

Het verschil tussen mogelijkheid 1 en 2 is dat men met de opleiding tot 1 ster met vervolgopleidingen kan opschalen naar arbiter 2 sterren (districtsarbiter) en hoger. Vervolgopleiding duurt 6 dagdelen per cursus onderdeel.

Aan het volgen van de cursussen zijn geen kosten verbonden. Echter als men een van de cursussen volgt dient men in strikte prioriteit beschikbaar te zijn voor wedstrijden georganiseerd door het district.

Wij hopen met deze werving veel aanmeldingen te krijgen voor de arbitersopleiding(en). Wij gaan er vanuit dat verenigingen hun verantwoording nemen en de leden zullen stimuleren om aan deze oproep gehoor te geven. Als je een opleiding wilt gaan volgen, graag een e-mail zenden met daarin jouw keuze naar:

pk@knbb-kempenland.nl
Arbiter coördinator