Uitslag districtsfinale Libre klein vijfde klasse.

      Reacties uitgeschakeld voor Uitslag districtsfinale Libre klein vijfde klasse.

Een zinderend slot aan de Districtsfinale Kempenland 5e klasse libre.

Van 5 tot en met 7 oktober 2018 werd bij D’n Babbel te Wintelre om het persoonlijk kampioenschap van de 5e klasse libre gespeeld. Voor deze finale hadden zich 5 dames en 3 heren geplaatst. Vincent van de Loo was met een promotie gemiddelde uit de voorronde een van de grote kanshebbers op de titel. In zijn 1e wedstrijd had Vincent geluk dat tegenstandster Sandra Rommens hem geen 2 punten afsnoepte. Sandra eindigde als zesde met 4 punten en een gemiddelde van 0,76. Op zondag bij de prijsuitreiking kwam van Corry Deenen de opmerking: “het was niet mijn weekend”. Corry eindigde als achtste met 2 punten en een gemiddelde van 0,81. Koen van den Brink maakte gebruik van de regel dat je geen lid van de KNBB hoeft te zijn om toch mee te mogen spelen met de persoonlijke kampioenschappen. Koen eindigde als zevende met 4 punten en 0,95 gemiddeld. Frans Veron deed niet echt mee voor de ereplaatsen. Echter in de voorlaatste ronde speelde hij, zoals later bleek, een belangrijke rol. Met nog een paar caramboles te gaan had Frans de mogelijkheid om een van de titelkandidaten te laten struikelen. Echter door een paar ongelooflijke gevallen van pech en net-niet ballen, trok Maria van Hoof in deze partij alsnog aan het langste eind. Frans eindigde als vijfde met 6 punten en 0,83 gemiddeld. Maria Blom speelde wisselvallig. Na een matige start kwam zij sterk terug met 3 winstpartijen. In de derde partij tegen Sandra Rommens speelde Maria zelfs de partij met het hoogste toernooigemiddelde van 1,81. In haar laatste partij won zij van titelkandidaat Riek Willems. Maria Blom werd vierde met 8 punten en 0.95 gemiddeld. Bij het begin van de laatste ronde stonden 3 spelers op 10 punten: Riek Willems, Vincent van de Loo en Maria van Hoof. Riek Willems werd door haar verlies partij tegen Maria Blom derde met 10 punten en 0,89 gemiddeld. Maria van Hoof en Vincent van de Loo maakte er een echte finale van die bol stond van de spanning. Vincent ging sterk van start maar raakte verderop in de wedstrijd door de spanning bevangen. Een relatief gemakkelijke carambole had hem het kampioenschap kunnen brengen. Maria van Hoof liet zich deze kans niet ontglippen en maakte de partij uit. Vincent eindigde als tweede met 10 punten en 1.18 gemiddeld. Maria van Hoof kreeg de kampioensmedaille omgehangen met 12 punten en een gemiddelde van 1,07. Café D’n Babbel en de gelijknamige biljartvereniging zorgden voor een perfecte ambiance en prima organisatie.
Ad van Mol.

v.l.n.r. kampioen Maria v. Hoof, Frans Veron, Maria Blom, Corry Deenen, Vincent vd Loo, Riek Willems, Sandra Rommers, Koen vd Brink.      foto Ad van Mol.

Voor het volledig wedstrijdverloop klik hier.