Uitslag Districtsfinale Bandstoten tweede klasse.

      Reacties uitgeschakeld voor Uitslag Districtsfinale Bandstoten tweede klasse.

Jan de Laat verrassend Districtskampioen 2e klasse bandstoten.

staand; v.l.n.r. Jan de Laat, Wil de Wit, René van Hak, Henk Rosmulder, Jan van de Biggelaar.
zittend van l.nr. Ad Vermeer, Harrie Klessens, Joep Caers.                          foto: Ad van Mol.

Geheel verbouwereerd volgde Jan de Laat de laatste verrichtingen van de finalisten van het 2e klasse bandstoten. Henk Rosmulder (met 10 punten) kon als hoogst geklasseerde met één punt voorsprong op Wil de Wit de finale partij niet naar zijn hand zetten. Henk moest lijdzaam toezien dat het aantal beurten in deze partij alsmaar hoger werd en toen de partij ook nog werd uitgespeeld door Wil, duikelde Henk van plaats 1 naar plaats 3. Wil de Wit ging door zijn winst partij met te veel beurten naar plaats 3. En lachende derde met een goed gespeelde laatste partij werd Jan de Laat. Jan eindigde net als Wil de Wit met 11 punten, maar een beter gemiddelde. Met deze ongekend spannende ontknoping kwam een einde aan een zwaar biljartweekend. De plaatsen 4 tot en met 8 werden ingenomen door respectievelijk Ad Vermeer (8 pnt en 2,44 gem.), Jan van den Biggelaar (5 pnt. en 2,33 gem.), Joep Caers (5 pnt. en 2,15 gem.), René van Hak (5 pnt. en 2,00 gem.) en Harrie Klessens (1 pnt. en 2,21 gem.). Het kampioenschap werd op een voortreffelijke wijze georganiseerd door Biljartvereniging D’n Babbel. Kampioen Jan de Laat en runner-up Wil de Wit mogen deelnemen aan de gewestelijke finale die wordt gespeeld van 6 t/m 8 april bij De Molen te Reusel.
Voor de volledige uitslag van dit toernooi klik hier

tekst Ad van Mol.