Henk van Kollenburg kampioen 1e klasse libre

      Reacties uitgeschakeld voor Henk van Kollenburg kampioen 1e klasse libre

In het weekend van 5 en 6 maart werd bij D’n Babbel in Wintelre gestreden om het districtskampioenschap in de 1e klasse libre (spelers met gemiddelden tussen 4.00 en 7.00 en een te maken aantal caramboles volgens de intervaltabel). In het algemeen werd het een strijd met weinig hoogtepunten wat betreft biljart technische hoogstandjes. Als biljartpartijen op dat niveau meer dan 2 uur gaan duren en met hoort de arbiters heel veel nullen annonceren, dan verdwijnt de concentratie van de spelers en de aandacht van de aanwezige biljartliefhebbers. Aan het materiaal kan het niet gelegen hebben. De tafels waren van een nieuw laken voorzien en zoals altijd bij D’n Babbel in prima conditie. Met het programma BilartProf verliep het minder goed. Al na de eerste ronde gaf het programma er de brui aan. Geen probleem voor de ervaren wedstrijdleiding van Biljartvereniging D’n Babbel onder het motto, dan maar met het vertrouwde Excel programma. Hopelijk is bij de start van het volgende seizoen de nieuwe PK- software operationeel. En dan terug naar de strijd om de medailles. Rene Broers (Bellevue) kon maar 1 puntje bij elkaar sprokkelen en eindigde als 6e. Ook de nummers 5 en 4 respectievelijk Louis Pols (BDL) en Joep Caers (Carambole 2012) bleven ver van hun te spelen gemiddelde en deden met 3 en 5 punten niet mee om de ereplaatsen. Harrie Klessens (D’n Babbel) en Paul Heijkers (BDL) behaalden beiden 6 punten. Het gemiddelde percentage bepaalde dat Paul het zilver kreeg omgehangen en Harrie het brons. De ‘gouden’ medaille was voor Henk van Kollenburg (’t Caves). Henk was de enige die een gemiddelde percentage scoorde van boven de 100%. Misschien wel logisch, of inherent aan het intervalsysteem, omdat zijn startgemiddelde het laagste was. Als het goed is (Corona zich rustig houdt) dan spelen Henk van Kollenburg en Paul Keijkers in het weekend van 1 tot 3 april om de gewestelijke titel bij ’t Caves in Wintelre. Beiden heel veel succes gewenst.

Voor de volledige uitslag klik hier