Uitslag libre klein Dames 2e klasse

      Geen reacties op Uitslag libre klein Dames 2e klasse

Van 29 t/m 31 maart is in Dongen, bij Café ‘t Vaartje de Gewestelijke finale Libre klein dames gespeeld. Namens ons district heeft Lia Addicks (La Carambole ’54) hieraan deelgenomen.
Onderstaand het verslag.

De gewestelijke finale Libre klein dames tweede klasse was een zeer spannende strijd. Tot op het laatste moment waren er veel kanshebbers voor de eerste en tweede plaats. De beslissing viel pas in de laatste wedstrijdronde. Iedereen had partijen gewonnen maar ook steken laten vallen.
Zeven speelsters konden nog 8 of 10 punten halen.

Marleen verloor haar laatste twee wedstrijden en bleef op 4 punten staan. Zij werd hiermee laatste, terwijl zij toch op vrijdag nog fier op kop had gestaan met deze punten.
Els moest beide partijen winnen. Dat lukte bij de eerste die zij op een stijlvolle manier won van Ria met haar hoogste gemiddelde van het weekend. De tweede verloor zij en bleef op 6 punten hangen. Zij werd daarmee zevende.
Jeanne moest ook beide winnen, maar dit lukte haar alleen met de eerste. In de tweede moest zij in Claudia haar meerdere erkennen. Zij werd zesde.
Ook Chantal moest de laatste twee wedstrijden winnen om nog kans te maken. Zij verloor de eerste tegen Lia en viel daarmee af. Ze heeft daarna nog ruim gewonnen van Els en maakte in deze partij een serie van 19. Zij werd uiteindelijk vijfde.
Carien stond op 6 punten. Zij verloor de eerste wedstrijd van de laatste ronde van Claudia, de uiteindelijke winnares van het toernooi. Haar laatste partij won zij van Ria. Carien had dus aan het eind 8 punten en moest afwachten of haar percentage caramboles hoog genoeg zou zijn.
Ria had de hele zaterdag op kop gestaan met 8 punten. Als ze nog een wedstrijd zou winnen was ze zeker door. Dat lukte haar niet. Ze verloor ze allebei. Zou haar percentage caramboles hoog genoeg zijn?
Lia moest ook beide wedstrijden winnen om met 8 punten nog kans te houden. Dat lukte door eerst Chantal te verslaan en daarna ook Marleen. Deze laatste partij was de kortste van het toernooi met 17 beurten en een gemiddelde van 3.0. Ook maakte zij de hoogste serie van 23. Zij is eveneens afhankelijk van het percentage caramboles.
Claudia begon de eindstrijd met 6 punten en won haar beide wedstrijden op overtuigende wijze van respectievelijk Carien en Jeanne. Zij had daarmee 10 punten en werd winnares van het toernooi. Ze had een mooi percentage gemiddelde van 120 procent.

Omdat er twee dames naar het NK mogen gaan was het spannend wie er naast Claudia daarvoor in aanmerking zou komen. Lia was de gelukkige. Zij had een hoger percentage caramboles. Ria werd derde en Carien vierde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *