Uitslag Gewestelijke finale Libre klein eerste klasse

      Reacties uitgeschakeld voor Uitslag Gewestelijke finale Libre klein eerste klasse


Arnoud Huibers kampioen seizoen 2018-2019

In het weekend van 15 tot en met 17 maart 2019 was de fraaie biljart-accommodatie van café-zaal Centraal in Nederweert het decor van de strijd om de gewestelijke titel libre-klein 1e klasse. Arnoud Huibers eiste uiteindelijk met slechts één verliespunt het kam-pioenschap en promotie naar de Hoofdklasse Libre voor zich op. Eind maart as. mag hij meestrijden om de nationale titel in Hoogeveen.

De organisatie was in handen van de biljartvereniging BDL.  Wegens verhindering van een direct geplaatst finalist werd Adrian Leenders van BC de Maasoever (Kessel) opgeroepen als reservespeler. Na het voorstellen van de acht finalisten kon de strijd over 28 partijen losbarsten.

Op vrijdag (ronde 1 en 2) werden al meteen spannende partijen afgewerkt, waarbij twee partijen in remise eindigden. Aan het eind van de avond waren alleen Jan Christiaans (Carambool) en Dré Steeghs (Maasoever) nog ongeslagen. De latere kampioen Arnoud Huibers (HAS) liet al in de tweede ronde van zich spreken met een partijgemiddelde van 10.00.

Na de partijen op zaterdag (ronde 3, 4 en 5) waren er nog drie serieuze kanshebbers voor de titel. Arnoud Huibers won deze dag al zijn partijen in tegenstelling tot Dré Steeghs die twee verliespartijen aan de broek kreeg. maar wel tot de hoogste serie (72 caramboles) van deze finale kwam. Arnoud Huibers en Joep Caers (Dubac)) voerden na de tweede speeldag met ieder 9 punten de tussenstand aan. Wiel van Elteren (Sibbe83) en Adrian Leenders (Maasoever) staan op dat moment puntloos onderaan.

Op zondag (ronde 6 en 7) boekte Wiel van Elteren in de 6e ronde zijn, naar later bleek, enige overwinning. Dré Steeghs viel als kanshebber af door verlies tegen Jan Christiaans. Arnoud Huibers toonde tegen Harrie Snijders (Maarland) zijn goede vorm door met een gemiddelde van 13.33 te finishen. Het was tevens de kortste partij (9 beurten) in deze finale.  Aan het begin van de laatste ronde waren er nog twee kanshebbers voor het kampioenschap: Arnoud Huibers en Joep Caers. Caers won vrij gemakkelijk met 120 tegen 69 zijn partij van Jan Christiaans. Arnoud Huibers voelde in zijn laatste partij wel enige spanning en maakte het daardoor voor zichzelf wat lastig in zijn partij tegen Dré Steeghs. Lange tijd ging de strijd gelijk op maar na 19 beurten toonde Huibers de ware kampioen te zijn door na 19 beurten de winst te pakken. Door een beter gemiddelde eiste Robert Houben (Krijt op tijd ‘50) de 3e plek op en eindigde Harrie Snijders verdienstelijk op de 4e plek. Door hun gemiddelden van respectievelijk 7,56 en 7,35 wisten de spelers Huibers en Caers te promoveren naar de Hoofdklasse Libre.

Huldiging

Rond 18.00 uur werd de prijsuitreiking gedaan. Johan Martens namens BDL samen met de afgevaardigde van district Kempenland, Mevr. Blom, deden de huldiging met een toepasselijk praatje. Kampioen Arnoud Huibers, Joep Caers (tweede) en Robert Houben (derde) ontvingen de versierselen en een bos bloemen. Voor iedere finalist was er een fraaie standaard van het gewest en van de organiserende vereniging een bokaal. Ook de deelnemers lieten met hun applaus blijken het uitstekend naar de zin te hebben gehad in Nederweert en de verzorging en kwaliteit van het materiaal bijzonder gewaardeerd te hebben. Samengevat kan worden teruggekeken op een geslaagd evenement mede dankzij de inzet van arbiters, clubleden, barpersoneel en, uiteraard, een enthousiast supporters publiek.


v.l.n.r. Joep Caers (2e) Arnoud Huibers (Kampioen) Robert Houben (derde)
foto Mart Knapen.

Voor de totale uitslag van dit toernooi klik hier