Uitslag DF Bandstoten vierde klasse

      Reacties uitgeschakeld voor Uitslag DF Bandstoten vierde klasse

Districtsfinale 4e klasse bandstoten tot de laatste minuut spannend.

Op 15, 16 en 17 februari werd bij D’n Babbel te Wintelre de districtsfinale 4e klasse bandstoten gespeeld. Het kampioenschap werd in voortreffelijke banen geleid door wedstrijdleider Jan Tegenbosch. Gesteund door tellende en schrijvende leden van D’n Babbel en de KNBB arbiters Hennie Pols en Ad de Lepper hadden alle partijen een goed verloop. Op vrijdag bleek al dat enkele spelers in een goed vorm verkeerden. Gedurende het verdere verloop van het toernooi werd ook duidelijk dat de kwaliteit van enkele spelers dicht bij elkaar lag. Dat leidde op zondag tot een zeer spannend einde. Natuurlijk zijn er ook spelers die niet de vorm van het weekend op het groene laken kunnen leggen. Bart Kanen ondervond zoiets en eindigde zonder een partij te winnen op de 8e plaats met 1,10 gemiddeld. Op de 7e plaats kwam Frans van Loenhout met 4 punten en 1,26 gemiddeld. Met nog één ronde te spelen stonden er 4 spelers met 8 punten aan kop. Dat waren: Toon van Boxem, Ronnie van de Sande, Jan van Aaken en Frank Roest. Ronnie van de Sande verloor zijn partij en werd 6e met 1.38 gemiddeld. Toon van Boxem verloor eveneens zijn laatste partij en werd 5e met een gemiddelde van 1,41. André Bressers klom met 2 zeer mooie winstpartijen partijen op zondag naar de 4e plaats met 1.44 gemiddeld. De verliezende koplopers Toon en Ronnie werden op gemiddelde ook nog voorbij gestreefd door Michel Boetzkes die ook met 8 punten op de derde plaats kwam met een promotie gemiddelde van 1.53. De twee spelers van Poedelvrees uit Vessem Frank Roest en Jan van Aaken wonnen wel hun laatste partij en pakten zodoende respectievelijk de 1e en 2e plaats. Frank Roest behaalde een promotiegemiddelde van 1,54 en bleef hiermee zijn clubkompaan Jan van Aaken  (1.33 gemiddeld) ruim voor. Frank Roest en Jan van Aaken gaan district Kempenland vertegenwoordigen in de gewestelijke finale van 8 t/m 10 maart in Stein.

Voor de volledige uitslag klik hier

tekst Ad van Mol.

v.l.n.r. 2e pl. Jan van Aaken, 1e pl. Frank Roest 3e pl. Michel Boetzkes

foto Ad van Mol