Uitslag Libre klein Dames tweede klasse

      Reacties uitgeschakeld voor Uitslag Libre klein Dames tweede klasse

Bij bar ‘t Hangijzer in Bladel, is door de Hangijzers, van 1 t/m 3 februari, de districtsfinale Libre klein Dames tweede klasse gespeeld. Dit is een toernooi dat met het interval systeem wordt gespeeld. 8 dames hebben het hele weekend alles gegeven om de partijen in winst om te zetten. Lia Addicks speelde de kortste partij in 17 beurten. Trees van der Heijden had met 16 caramboles de hoogste serie van het toernooi. Joke Jacobs begon slecht aan het toernooi door de 1e drie wedstrijden te verliezen, maar won daarna al haar partijen. Riek Willems begon goed en won haar twee partijen op vrijdag, verloor zaterdag 3 partijen maar kwam op zondag sterk terug en won nog 2 partijen. Maria Blom was sterk op de eerste speeldag en won 2 partijen, waarmee ze na de eerste dag op de eerste plaats stond, maar op zaterdag en zondag was er niets meer te halen en verloor ze al haar partijen. Tineke van Hoof speelde redelijk maar kwam moeilijk tot winst, zij won op zaterdag van Maria Blom en op zondag van Corrie Deenen, Corrie had een heel slecht weekend en haalde jammer genoeg geen enkel punt. Het tornooi bleef spannend tot het einde. Zondagmorgen hadden nog drie spelers kans op de eerste plaats. Lia Addicks, Dianne van Hout en Trees van der Heijden. Trees verloor haar eerste partij van Lia, die daarmee op 12 punten kwam. Dianne won haar partij van Maria Blom en kwam op 10 punten. In de finale partij speelde Lia en Dianne hun partij in 28 beurten uit, waarbij Dianne won van Lia. Beide hadden 12 punten en Dianne had een hoger percentage moyenne dan Lia. Dianne is uitgeroepen tot kampioen van district Kempenland. Lia gaat echter naar de Gewestelijke finale omdat is gebleken dat niet het percentage moyenne maar het percentage gemaakte caramboles telt in de finale, volgens de laatste reglementen. Een zure fout voor zowel Dianne als Lia. Wij als district vinden het erg dat het zo gelopen is.

Wij wensen Lia veel succes op het Gewest, dat van 29 t/m 31 maart wordt gehouden bij ‘t Vaartje in Dongen.

v.l.nr. staand: Frans Renders (arbiter) Riek Willems, Trees vd Heijden, Lia Addicks, Dianne van Hout, Tineke v. Hoof, Truus Davelaar (Arbiter)
zittend v.l.n.r. Frans Veron (wedstrijdleider, Maria Blom, Corrie Deenen, Joke Jacobs.

Voor de volledige uitslag klik hier