Uitslag Districtsfinale Driebanden klein Hoofdklasse

kampioen Arnoud Huibers.       

Arnoud Huibers van biljartvereniging Has Kampioen hoofdklasse driebanden klein district Kempenland.

Van 14 tot 16 december is de finale van de hoofdklasse driebanden klein, district Kempenland gespeeld in biljartcentrum De Graver in Valkenswaard,georganiseerd door biljartvereniging Has.

 Op vrijdag wisten zowel Huibers als Piet Smits beidepartijen te winnenen en kwamen hiermee op 4 punten. Johnny Meijer speelde dekorste partij door de 40 caramboles in 32 beurten bij elkaar te spelem met een hoogste serie van 11.

 Op zaterdag wist Berrie van Griensven zijn eerste partijin 36 beurten af te sluiten met een gemiddelde van 1,11 en een hoogste serie van 8. Ook Arnoud Huibers wist zijn partij winnend af te sluiten in slechts 34 beurten wat resulteerde in een moyenne van 1,18.  Ook hun tweede partij speelden allebei de spelers boven de 1 gemiddeld. Berty Kuijpers won zijn eerste partij van Ludo Hermans en ook Johnny Meijer zette weer een partij van 1 gemiddeld neer. Wim van Dongen, de verrassing van het tournooi speelde 40 caramboles in 43 beurten bij elkaar met een mooie serie van 8 en was gestaag aan een opmars bezig. Hierna werd de spannenste partij van het tournooi gespeeld wat resulteerde ineen overwinning van Piet Smits tegen Ludo Hermans, waarbij allebei de spelers 1 of meer speelden en Piet met 40-39 aan het langste eind trok en op 10 punten kwam, doordat hij ook zijn andere twee partijen gewonnen had. Jan Coppelmans wist Arnoud Huibers te verslaan in 41 beurten. Piet Smits op kop met 10 punten, gevolgd door Huibers op 8 punten en dan 5 spelers op 4 punten , zodat zondag de beslissing zou volgen.

Wim van Dongen wist beide partijen te winnen, waardoor hij op de derde plaats eindigde, Piet Smits verloor van Johnny Meijer, JanCoppelmans speelde zijn beste partij in 33 beurten uit 1,21 gemiddeld en ook Arnoud Huibers speelde zeer sterk; 40 in 33 beurten (1,21) Ludo Hermans wistzijn laatste wedstrijd te winnen en de finale Piet Smits tegen Arnoud Huibers werdovertuigend gewonnen door Huibers met 40 tegen 22 en eindigde hiermee op 12 punten, gevolgd door Piet met 10 punten.

Beide spelers vertegenwoordigen Kempenland begin januariin Hoensbroek op de gewestelijke finale, waarvan de winnaar naar het NK gaat.

tekst Arnoud Huibers.

voor de volledige uitslag van dit toernooi klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *