NK Libre Klein Topklasse in Wintelre

      Reacties uitgeschakeld voor NK Libre Klein Topklasse in Wintelre

In het weekend van 26, 27 en 28 januari wordt bij Café zaal D’n Babbel in Wintelre gebiljart om het Nederlands Kampioenschap in de hoogste klasse op het klein (café) biljart. In het gehele land zijn 15 spelers actief met biljartgemiddelden tussen de 35,00 en 60,00. Bij dit select gezelschap horen ook Adri Dijkmans uit Eersel en Hein van den Hurk uit Wintelre.

Op vrijdagmorgen om 10.00 uur begint men op 3 biljarts met het spelen van de partijen in de zogeheten voorronde. Er wordt op vrijdag waarschijnlijk (hangt van het verloop van de partijen af) tot laat in de avond doorgespeeld en op zaterdagmorgen begint men weer om 10.00 uur. Op zaterdag rond 17.00 uur wordt de rangschikking van de 15 deelnemers opgemaakt en gaan de 6 hoogst geplaatste biljarters beginnen aan de finalewedstrijden. Zij spelen zaterdagavond en zondagmorgen vanaf 11.00 uur. Op zondagmiddag rond 16.00 uur zal voor één van de finalisten het Wilhelmus klinken als bekroning van zijn Nederlands Kampioenschap. De biljartpartijen gaan over 300 punten (caramboles). De spelers krijgen daarvoor maximaal 12 beurten. Voor de gemiddelde biljarter zijn de deelnemers aan dit kampioenschap baltovenaars. Het kan zomaar gebeuren dat men de partij in één beurt weet uit te spelen; geen sinecuren. De organisatie van dit Nederlands Kampioenschap is in handen van Biljartvereniging D’n Babbel ressorterend onder KNBB District Kempenland. Wil je een kijkje komen nemen? De toegang is gratis.