BILJART ARTISTIEK; JE GELOOFT JE OGEN SOMS NIET! KOM KIJKEN IN BERGEIJK!!

      Reacties uitgeschakeld voor BILJART ARTISTIEK; JE GELOOFT JE OGEN SOMS NIET! KOM KIJKEN IN BERGEIJK!!

Op zaterdag 5 november en zondag 6 november 2022, wordt bij café ‘De Gouden Leeuw’ te Bergeijk, de 3e grand prix biljart artistiek gespeeld. Deze grand prix wordt georganiseerd door DBC Bergeijk. Onder de 20 deelnemende spelers zijn Sander Jonen (2x Wereld- en 1x Europees kampioen), Erik Vijverberg (1x Europees kampioen), Jop de Jong (huidig Nederlands kampioen), René Dericks (voormalig Nederlands kampioen). Ook doen er twee spelers mee, die competitie spelen in district De Kempen namelijk Benny Smits (Dab te Geldrop) en Wilfrie Vermeer (Ambiani te Bladel). Beide spelers hebben afgelopen jaren in de Ere-klasse mee mogen spelen.

Dit jaar zijn de Ere-klasse en 1e klasse samengevoegd en wordt er in een poule-systeem gespeeld. Het biljart artistiek kent 100 figuren maar het programma wordt gespeeld over 70 figuren. Na vier grand prix’s wordt er een ranking opgemaakt en spelen de nummers 1 t/m 8 de Masters (Nederlands-kampioenschap Ere-klasse) en de nummers 9 t/m 16 het Nederlands kampioenschap 1e klasse.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de prestaties van deze toppers? Op zaterdag begint het programma om 10.00 uur en zal het uiterlijk om 21.00 uur eindigen. Op zondag starten we weer om 10.00 uur en zal het rond 19.00 uur afgelopen zijn.

Je bent van harte welkom bij café ‘De Gouden Leeuw’, Hof 6 te Bergeijk.

(Tekst Wilfrie Vermeer.)