Nieuws over de KNBB- biljartsoftware

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuws over de KNBB- biljartsoftware

Ledenadministratie

De KNBB is doende met het aankopen van nieuwe ledenadministratiesoftware. In dit programma worden de ledengegevens van alle secties (Carambole, Pool-snooker en 3- banden) beheerd. Bepaalde gegevens uit het ledenadministratieprogramma kunnen worden opgehaald/gebruikt door de wedstrijdprogramma’s (PK en competitie).

PK- software

Het huidige BiljartProf gaat verdwijnen. Wij (sectie carambole) krijgen nieuwe PK- software. In dit programma komen de meeste functionaliteiten die we van BiljartProf kennen terug. Het is de bedoeling dat met de start van het seizoen 2022-2023 de nieuwe PK- software operationeel wordt. Het komende seizoen blijven wij gebruik maken van BiljartProf.

Competitiesoftware

De KNBB laat nieuwe competitie software ontwikkelen te gebruiken door alle secties. Wij zijn het enige district dat nu voor de competitie gebruik maakt van BiljartProf. Nagenoeg alle andere districten maken gebruik van BiljartPoint. Wij kunnen naar alle waarschijnlijkheid het komende seizoen nog verder met BiljartProf. Wanneer de nieuwe competitiesoftware operationeel wordt, is nog niet bekend.

Problemen met BiljartProf

Omdat BiljartProf niet voldeed aan de veiligheid (hackergevoeligheid) gesteld in verband met  de AVG is BiljartProf uit de lucht gehaald. Alleen de PK- en competitiewedstrijdleiders (Maria Blom en Rinus Vorstenbosch) hebben een inlogcode zodat zij de voorbereidingen voor PK en competitie kunnen verzorgen. Er wordt nu hard gewerkt om de veiligheid (hacker-proof) van BiljartProf in orde te maken. Het competitieprogramma voor ons district voor het komende seizoen is in BiljartProf nagenoeg gereed (teamindelingen en speeldatums). Er is echter nog geen groen licht van de directie van de KNBB om het programma online te zetten. Wij hopen dat dit zo spoedig mogelijk in orde komt. Daarnaast hopen we dat daarna op korte termijn meerdere personen kunnen inloggen in BiljartProf. Als het online komen en inloggen lang op zich laat wachten zullen we het competitieprogramma op een andere manier bekend maken.

Resume: BiljartProf verdwijnt en we krijgen 2 nieuwe softwareprogramma’s. Een voor PK en een voor competitie. Er wordt hard gewerkt om het speelprogramma van het komende seizoen inzichtelijk te maken.