Districts Finale Libre-klein Hoofdklasse.

      Reacties uitgeschakeld voor Districts Finale Libre-klein Hoofdklasse.

District kampioen Hoofdklasse libre Cees van Loon van BV de Ster uit Hoogeloon.

In het weekend van Vrijdag 26 januari tot zondag 28 januari 2018 werden in café / zaal t vrijthof
District kampioenschappen Hoofdklasse Libre georganiseerd door BV t vrijthof Libre

                               
                        v.l.n.r. Henk van der Leeden, Cees van Loon (Kampioen) Rob van de Boom                                  foto: Peter Kreijveld

Er waren maar in totaal 6 deelnemers Chris Wijckmans, Harrie Klessens, Albert Sol, Cees van
Loon, Rob vd Boom en Henk vd Leeden die vrijdag 26 januari begonnen met de wedstrijden onderling uit maken wie zich uiteindelijk zondag 28 januari district kampioen van Kempenland gehuldigd kon worden
Op vrijdag werden 2 rondes gespeeld en werd al goed begonnen onder de spelers namelijk Rob vd Boom speelde de 150 caramboles al in 12 beurten. Uiteindelijk wist de nieuwkomer Chris Wijckmans van BV d’n Babbel de 2 wedstrijden in winst om te zetten en de 1e plaats in de rangschikking te nemen.
Op zaterdag 27 januari werd er om 11.00uur begonnen om ronde 3 en 4 te spelen Cees van
Loon begon goed om zijn wedstrijd tegen Rob vd Boom om te zetten in winst
Henk vd Leeden kon zijn wedstrijden in winst om zetten. Albert Sol wist zijn partij tegen Harrie Klessens ook om te zetten in winstpunten.
In het klassement was nog alles mogelijk er waren 3 spelers Chris en Cees en Rob met 6 punten en Henk vd Leeden namelijk met 4 winstpunten
Op zondag 28 januari waren de spelers om 11.00uur aanwezig om de laatste ronde te gaan spelen.
Henk van de Leeden begon de wedstrijd tegen Harrie Klessens goed om de korste partij   van alle gespeelde wedstrijden in 9 beurten naar zich toe te halen.
Albert Sol trok de wedstrijd naar zich toe door van Rob Boom te winnen.
Toen werd de finale tussen Chris Wijckmans een Cees van Loon gespeeld daar zou uiteindelijk de kampioen uit komen, Het was wel een spannende en slopende wedstrijd die uiteindelijk door Cees van Loon in 24 beurten werd gewonnen. Cees mocht zich District Kampioen hoofdklasse Libre van Kempenland noemen met een moyenne van 6.93.
Het was een verrassende einduitslag met Henk vd Leeden op de tweede, Rob vd Boom op de derde, Chris Wijckmans op de vierde, Albert Sol vijfde en Harrie Klessens zesde.
Na de wedstrijden werd de prijsuitreiking gedaan door Vincent vd Loo van BV t Vrijthof samen met Maria Blom van District Kempenland
Daarna bedankt de Kampioen Cees van Loon iedereen die zich had ingezet voor het mede organiseren van de hoofdklasse en in het bijzonder Frans en Petrie van Cafe t Vrijthof voor de goede ontvangst en voor het beschikbaar stellen van het voortreffelijk materiaal.

Het Gewest finale Hoofdklasse wordt gespeeld in het weekend 23 tm 25 Februari 2018 Organisatie is in handen van BV den Babbel In Wintelre.

tekst: Peter Kreijveld.

voor de volledige uitslag klik hier.