De vlinder

      Reacties uitgeschakeld voor De vlinder

Het afgelopen weekend werd in Stein het Gewestelijk kampioenschap 1e klasse libre gespeeld. Onder de deelnemers waren Harrie Klessens (D’n Babbel) en Paul Konings (Dubac). Paul kon wat betreft spel en het verzamelen van punten geen rol spelen in dit kampioenschap. Harrie Klessens bleef steeds zo rond de 3e en 4e plaats schommelen. Onder belangstelling van een heleboel supporters uit de Kempen werden op zondag op 4 biljarts de 2 laatste ronden afgewikkeld. Na een broodje (Hema) worst voor alle aanwezigen, werd alles in gereedheid gebracht voor de laatste 4 partijen. Er waren nog 4 kanshebbers voor de gewestelijke titel en daarmee het recht om te spelen op het Nederlands kampioenschap. Ook deze laatste partij kon Paul helaas niet in winst omzetten. Harrie Klessens (op dat moment 4e) speelde vanaf acquit een prima partij en het zag ernaar uit dat hij met mooie serietjes de winst naar zich toe ging trekken. Echter hoe krijg je het verzonnen op deze tijd van het jaar.  Een vlinder vond het blijkbaar fijn om in de warme ruimte boven het biljart te cirkelen en zelf zo nu en dan op het groene laken te landen. Dit tot ongenoegen van de spelers. Bij een volgende kamikaze landing van de dagpauwoog op het biljart mepte Harrie in een flits het beestje naar het hiernamaals. De partij werd voortgezet en Harrie vervolgde met goed spel de partij. De ballen lagen in een buitengewoon mooie positie (in serie American tegen de hand) toen de arbiter annonceerde “en  nog 2”. Appeltje eitje zou je denken. Echter om onverklaarbare reden speelde Harrie zijn speelbal te zachtjes. Nadat de arbiter de ballen, na een daad van frustratie door Harrie, de ballen weer in de goede positie had gelegd, kwam Sjaak Cleven aan het biljart. Sjaak moest nog 25 caramboles maken… en dat deed hij ook. Omdat de nummers 1 en 2 gelijkspeelden werd Sjaak hierdoor als kampioen gekroond. Als Harrie haren op zijn hoofd had gehad, dan had hij ze er waarschijnlijk uitgetrokken. Bij de medaille uitreiking bleek namelijk dat hij bij een gewonnen partij, op een beter carambole percentage kampioen was geweest. Zou de naast het biljart liggende vlinder toch op de een of andere manier invloed hebben gehad op het schlemielige verlies van Harrie?