Benny Smits wint NK hoofdklasse 3-banden klein

      Reacties uitgeschakeld voor Benny Smits wint NK hoofdklasse 3-banden klein

.
Het kampioenschap voltrok zich In de Viaanse Molen te Alkaar. Na twee dagen bleek al snel dat er twee grote kanshebbers waren. Anton brouwer ging aan de leiding met 9 punten gevolgd door Benny Smits (DAB Geldrop) met 8 punten. Zoals altijd volgde de beslissing op de laatste dag. In de eerste partij van de beslissende zondag kwam Benny al snel op grote achterstand, maar wist hij na de pauze de winst alsnog naar zich toe te trekken. In de finale partij kwam Benny zelfs op zeer grote achterstand en leek de zege uitzichtloos. De tegenstander diende 42 caramboles te maken en Benny 47. Met een achterstand van 36- 24 was de titel volledig uitbeeld. Met een soort van Houdini act, trok hij uiteindelijk toch aan het langste eind door in de laatste 7 beurten 23 caramboles te scoren. De tegenstander die dacht de winst allang binnen te hebben, wist in die 7 beurten slechts 2 caramboles bij elkaar te sprokkelen. Benny werd hierdoor Nederlands kampioen met 12 punten en een gemiddelde van 1,04

Voor de volledige uitslag klik hier