Volop spanning in de districtsfinale 2e klasse bandstoten

      Reacties uitgeschakeld voor Volop spanning in de districtsfinale 2e klasse bandstoten

Op zondagmiddag 9 februari was het in café de Zwaan goed toeven. Buiten waaide het enorm hard en vlogen de takken van de bomen in het rond. Op de biljarttafels van café de Zwaan was het ook onrustig. Dat kwam door de spanning die rondom de finale partijen hing. De spanning van het kampioen kunnen worden kroop bij de biljarters in lijf en leden. Bart Heezemans had bij het ingaan van de laatste ronde de beste papieren met 10 punten. Daarna volgden 3 spelers met 8 punten: Jan Baselmans, Hans van Roosmalen en Toon van Boxem. Het hoogste carambolepercentage was op dat moment voor Hans van Roosmalen. Jan Baselmans had de pech dat hij Hans Smetsers tegenkwam die op zondag zijn beste wedstrijden speelde. Jan werd 4e en Hans 6e. Toon van Boxem won van Bart Heezemans en kwam dus ook op 10 punten. Bart kwam in deze partij 11 caramboles tekort en zakte hierdoor flink met zijn carambolepercentage. Op het andere biljart won Hans van Roosmalen van Bjorn Jacobs. Bjorn eindigde als 5e, maar maakte wel de hoogste serie (10) van het gehele weekend. Door zijn overwinning op Bjorn schaarde Hans van Roosmalen zich ook bij de 10-punters en met nog steeds het hoogste carambole percentage werd hij zelfs kampioen. De percentages van Toon en Bart waren precies gelijk. Omdat Toon 8 beurten minder had gespeeld dan Bart werd Toon van Boxem 2e en Bart Heezemans 3e. Rinus Vorstenbosch en Jan Ras konden niet mee in het biljartgeweld en eindigden respectievelijk op plaats 7 en 8.  

Alle deelnemers aan de DF 2e kl. bandstoten
Het erepodium

Voor de volledige uitslag klik hier