Districtskampioen in de 1e klasse libre is… Harrie Klessens

      Reacties uitgeschakeld voor Districtskampioen in de 1e klasse libre is… Harrie Klessens

Nadat afgelopen weekend in de Smis te Duizel de laatste carambole was gespeeld kreeg Harrie Klessens van biljartvereniging D’n Babbel geheel verrast en verbouwereerd te horen dat hij kampioen was geworden. Op de eerste wedstrijddag (donderdag 2 januari) van het door biljartvereniging Dubac uitsteken georganiseerde PK libre 1e klasse, was het voor de deelnemers nog een beetje aftasten en wennen. Meteen in de eerste partij werd Rob van Vroenhoven door zijn clubmaat Harrie Klessens op een nederlaag getrakteerd. In deze partij speelde Harrie de hoogste serie van het toernooi (49 caramboles). In de volgende partij was het Paul Konings die een zeer matige start goed maakte door Harrie Klessens meteen weer met beide benen op de grond te zetten. Dat deed Paul in zo later bleek de kortste partij (13 beurten). Na de volgende ronden was het steeds stuivertje wisselen om de bovenste plaatsen. Alleen Henk van Kollenburg, na een jarenlange afwezigheid weer terug in een libre kampioenschap, had moeite met het winnen van een partij. Uiteindelijk lukte hem dat toch tegen Rob van Vroenhoven. Het programma van de laatste 2 partijen: op biljart 1, Paul Konings (koploper met 6 punten) tegen Rob van Vroenhoven (4 punten). Op biljart, 2 Jan de Laat (4 punten) tegen Ep Visser (4 punten). Harrie Klessens was al uitgespeeld en stond met 6 punten op de 2e plaats met een lager carambole percentage dan Paul Konings. Het scenario wat toen volgde was zeer verrassend. Ep en Jan gingen gelijk op en deze partij eindigde dus in een gelijkspel. Jan en Ep bleven hierdoor met een weliswaar hoog carambole percentage op 5 punten hangen. Paul had dus aan een gelijkspel, of zelfs een heel klein verlies, voldoende om de koppositie te behouden. Rob won van Paul in een draak van een partij, waarbij Paul ook nog eens relatief weinig caramboles maakte en daardoor zijn carambole percentage enkele punten zag dalen. Zijn percentage daalde zelfs zover dat Harrie Klessens  kampioen werd.

Voor alle uitslagen klik hier    

Op de foto alle deelnemers met uiterst rechts kampioen Harrie Klessens.