Ranking bij PK’s

      Reacties uitgeschakeld voor Ranking bij PK’s

Van diverse biljarters horen we de opmerking dat het niet goed voelt dat na het aantal wedstrijdpunten het carambole percentage de volgorde van de klassering bij PK’s bepaald. Wij hebben dat gevoel doorgespeeld naar KVC en WCB. In een eerste reactie laat het bestuur van KVC het volgende weten: er zijn diverse mogelijkheden doorgerekend waaruit bleek dat het carambole percentage een goede methode was om als ranking te gebruiken. Zoals afgesproken is er na dit seizoen een evaluatie. De mogelijkheid bestaat dat er dan al wijzigingen worden doorgevoerd in het WRPK (wedstrijdreglement PK). Het zou zo maar kunnen dat als 2e aspect om de ranking te bepalen het gemiddelde percentage gebruikt gaat worden. In ieder geval blijft de systematiek voor dit lopende seizoen ongewijzigd.

Ad van Mol (voorzitter district Kempenland)